De hosting firma

Direct bestellen? bel: 020 684 83 46

.Amsterdam preregistratie is nu live!

Op maandag 1 juni om 13:00 kunt u uw aanvragen indienen.
Bent u een bedrijf of woont u in Amsterdam? Dan heeft u voorrang!

De introductie van .amsterdam
Met het lanceren van de nieuwe extensie .amsterdam is Nederland een “top level domein” rijker. Onze hoofdstad heeft nu ook online zijn eigen plek. Maar voordat iedereen zijn .amsterdam-domeinen net zo makkelijk kan registreren als een .nl- of .com-domein, volgt eerst een aantal voorrangsperiodes.

Iedereen tegelijk, maar sommigen nét een streepje voor
Op 1 juni 2015 is iedereen welkom. Maar om toch een béétje exclusiviteit te hebben voor Amsterdammers, bedrijven of andere belanghebbenden, worden domeinaanvragen tot 14 augustus opgespaard. Op dat moment wordt bekeken welke domeinen allemaal zijn aangevraagd.

Wat als er meerdere geïnteresseerden zijn? Dan gelden bepaalde voorrangsregels:

Publieke instellingen:
als eerste wordt gekeken of er publieke instellingen, bijvoorbeeld universiteiten, scholen en theaters, zijn met een aanvraag. Zo ja, dan krijgen die het domein toegewezen.

Merkhouders en handelsnamen:
daarna wordt gekeken of er toch nog merkhouders zijn met een aanvraag, of bedrijven met een overeenkomende handelsnaam. Zo ja, dan krijgen die het domein toegewezen.

Persoonsnamen van Amsterdammers:
wil je je eigen naam vastleggen en woon je in Amsterdam? Dan ben je de volgende in rij. Overigens zijn alleen voornamen of alleen achternamen niet toegestaan: de domeinnaam moet een combinatie van voor- en achternaam zijn.

De rest:
alle anderen die niet in de voorrangscategorieën vallen.

In al deze fases geldt bovendien dat aanvragers met een adres in Amsterdam voorrang hebben boven aanvragers buiten Amsterdam.
Zijn er dan nog steeds meer aanvragers met het gelijke hoogste recht? Dan gaat de domeinnaam naar een veiling. Alle aanvragers binnen de hoogste categorie krijgen een uitnodiging hieraan mee te doen. De hoogste bieder krijgt het domein toegewezen.

En dan zijn we écht open
Op 1 september 2015, om 13:00 Nederlandse tijd, gaan de deuren echt open. Geen vreemde regeltjes of voorrang meer, gewoon “wie het eerst komt, die het eerst maalt”. Net zo simpel als een .nl- of .com-domeinnaam.

Prijs per .amsterdam registratie is voor het eerste jaar € 29,00 daarna € 39,00 per jaar

Vul het formulier in om uw domein te preregistreren.

Stuur een email!

Alle genoemde prijzen zijn per jaar en exclusief 21% BTW. © 2017 De Hosting Firma. Alle rechten voorbehouden.