Pinguin Radio, 35% meer luisteraars tijdens de SNOB 2000

Jos Buurman - 05-02-2024

Pinguin Radio is een prominent online radiostation dat zich richt op het ontdekken en promoten van nieuwe artiesten en hun muziek. Overdag draait Pinguin Radio non-stop muziek. In het weekend en ‘s avonds worden er ook gepresenteerde programma’s uitgezonden. Het station legt de nadruk op nieuwe muziek. Zoals het motto van Pinguin Radio is: No Bullshit, Great Music.

Met maandelijks enkele honderdduizenden unieke luisteraars en aanzienlijke streamingcijfers behoort Pinguin Radio tot een van de grootste alternatieve radiostations op het internet.

De Hosting Firma heeft het genoegen gehad om Pinguin Radio al 11 jaar te hosten. Gedurende deze tijd heeft het station een indrukwekkende groei doorgemaakt, wat leidde tot de noodzaak van een schaalbare streamingoplossing. Met 11 diverse radiokanalen en meerdere uitzendkwaliteiten, stond Pinguin Radio voor de uitdaging om tijdens piekmomenten de capaciteit efficiënt te vergroten. De bestaande streamingsoftware kende beperkingen in stabiliteit, vooral bij het verwerken van statistieken en andere essentiële data.

Onze missie was het vinden van een oplossing die niet alleen meer luisteraars kon bedienen, maar ook voldeed aan de eisen van capaciteit, flexibiliteit, schaalbaarheid en betaalbaarheid. We hebben een robuuste omgeving ontwikkeld met een loadbalancer die meerdere streaming servers integreert. Deze innovatie zorgt voor een naadloze distributie van de streaminglast en een optimale luisterervaring.

In de aanloop naar de SNOB 2000 observeerden we een gestage toename in luisteraarsaantallen. Door extra streaming servers aan onze pool toe te voegen, konden we deze groei moeiteloos opvangen. Toen er op een bepaalde dag een onverwachte stijging van 35% in luisteraars plaatsvond, bewees ons platform zijn veerkracht door deze toestroom vlekkeloos te accommoderen, waardoor luisteraars ongestoord van de SNOB 2000 konden genieten.

Deze schaalbare oplossing biedt niet alleen een groter bereik, maar maakt ook onderhoud en updates aan de servers eenvoudiger. Door servers tijdelijk uit de pool te halen, kunnen wij zonder onderbrekingen werken. Bovendien, indien nodig, kunnen we moeiteloos extra capaciteit toevoegen, zelfs op geografisch gespreide locaties.

Bent je op zoek naar op maat gemaakte oplossingen op het gebied van streaming of hosting? Neem dan contact met ons op via 020 684 83 46 of via info@dehostingfirma.nl.