Shadowserver

Jos Buurman - 19-04-2024

In een recente doorbraak in de bestrijding van cybercriminaliteit heeft de Metropolitan Police Service succesvol 'LabHost' ontmanteld, een platform gebruikt door cybercriminelen voor het creëren van phishing-websites. Deze websites waren gericht op het stelen van persoonlijke gegevens zoals e-mailadressen, wachtwoorden en bankinformatie. Deze actie, ondersteund door de technologische inzichten van Shadowserver, is een significante overwinning in de strijd tegen online fraude.

Shadowserver, een vooraanstaande non-profit organisatie gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van data over cyberdreigingen, speelde een cruciale rol in deze operatie. Hun dagelijkse scans van het internet helpen bij het identificeren van bedreigingen zoals malware, die vervolgens worden gerapporteerd aan hun abonnees.

Voor De Hosting Firma is de samenwerking met Shadowserver van cruciaal belang. Deze samenwerking stelt ons in staat om proactief de veiligheid van onze servers te monitoren en potentiële risico's effectief te mitigeren. Door deze proactieve beveiligingsmaatregelen bieden we een betrouwbare en veilige webhostingomgeving, essentieel voor het behouden van vertrouwen en het garanderen van klanttevredenheid.

https://news.met.police.uk/news/law-enforcement-infiltrates-fraud-platform-used-by-thousands-of-criminals-worldwide-482687